dissabte, 2 d’abril del 2011

LES ELECCIONS MUNICIPALS. L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA


Espero que a més d’un li estranyi el títol d’avui. Què pinta l’Agència Estatal d’Administració Tributària (l’AEAT) en unes eleccions municipals? Molt fàcil. L’Administració de Tortosa és un viver de polítics municipals força important.
En aquest moments tenim a Josep Maria Lleixà, actual alcalde de Mas de Barberans, candidat a la reelecció i que ja havia estat regidor de cultura a les legislatures de 1995-1999 i 1999-2003.
També Genoveva Margalef, actualment encara en espera de destinació, va ser regidora del Perelló entre 2003 i 2007. L’any 2007, gràcies a un pacte amb ERC va ser dos anys alcaldessa i el altes dos ha format part de l’equip de govern com a regidora un altre cop. També va ser l’anterior directora de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (l’IDECE)
Enric Povill també fa unes legislatures va encapçalar la llista de CiU a Paüls, d’on va ser-ne regidor. Actualment també n’és regidor i tot i que no li he preguntat, suposo que repetirà.
Consol Cordero, qui va ser la número dos de la candidatura del PSC a l’Ajuntament de Tortosa només pel darrere de Joan Sabaté i que ha estat 8 anys de regidora (la primera legislatura com a regidora de governació), també va passar per l’AEAT abans d’incorporar-se a Ensenyament.
Jo mateix he estat 8 anys de regidor a l’oposició de l’Ajuntament d’Amposta amb el PSC.
Finalment, i com a novetats, qui és l’administrador (o sigui el cap de l’administració) serà també el cap de llista del PP, tal i com ja vaig anunciar en aquest mateix blog.
L’última “incorporació” a la vida política municipal serà Joaquín del Pino que anirà en un lloc de sortida a la llista de CiU a l’Ajuntament de Tortosa, llista encapçalada per l’actual alcalde Ferran Bel. Del Pino, que torna a ser delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, ja que anava en la llista guanyadora després de celebrar-se les eleccions diumenge passat. Segons ha dit té previst renunciar al càrrec de delegat si surt regidor i CiU acaba governant la capital del Baix Ebre.  
D'altres companyes i companys com Rosa Sancho i Josep Maria Aiximeno i Guillermo Villamora també han han format part de candidatures municipal, però no han sortit càrrecs electes. 
Com es pot veure, de tot i variat.   

(La foto correspon a la vaga de funcionaris del 8 de juny de l'any passat)