dimecres, 16 d’agost del 2017

DIARI DE L'AGOST. DIMECRES 16

TXARANGO... PUNT, SET I JOC
Digueu-ne:  Quants anys feia que no havia a Amposta un gran concert com el de Txarrango d’anit? Jo ne recordo un de Mecano allà pels principis dels anys 90...
Però a sobre el d’anit gratuït!! Com una bona part dels espectacles que s’estan duent a terme aquests dies de la festa major. Qui en dóna més?
Amic Ramón, vaja partit que t’estàs marcant!!!  Tot i que les festes encara no han acabat, crec que tothom espera conèixer el programa de l’any que ve. Superarà el d’aquest any? Repte difícil però no impossible.  

CONVERGÈNCIA I EL CONTE DE MAI ACABAR
La Guardia Civil sembla que ha trobat una nova línia de finançament il·legal de Convergència a través de la seva fundació CatDem. Quan acabarà aquest reguerall de casos. Francament: Mai. N’hi ha tants i a tants llocs de vegades insospitats (o no) que estic segur que els casos de corrupció de Convergència no acabaran mai.
I esperem que amb el nou PDeCAT no en surtin més...

ESQUIROLS AL PRAT?
En termes laborals, l’esquirol era aquella persona que rebentava la vaga, es a dir, anava a treballar i si calia feia hores extres, mentre la majoria dels seus companys feien vaga per a reivindicar mesures més justes.
No sé si a la Guardia Civil se’ls pot qualificar com esquirols, ja que res tenen que veure amb l’empresa i a sobre els hi manen que substitueixin als guàrdies de seguretat de Eulen.
Però és tan injust que la Guardia Civil hagi de fer les feines mentre uns treballadors estan de vaga, com que, en el seu dia, els retiressin substituint-los per treballadors d’empreses privades. Des de fa molts anys, hi ha moltes coses que no funcionen bé en aquest país i una d’elles són les privatitzacions massives que hi ha hagut tant amb governs del PP com del PSOE. Segur que algú n’ha tret rendiment de tot això.

10, 9, 8, 7...
Avui anuncia el Periódico que el compte enrere cap al referèndum del dia 1-O ja ha començat. Avui hi ha hagut la primera sessió del Parlament català després de les vacances. No hi ha temps que perdre.
Però només començar aquest conte enrere, el crono s’ha aturat, igual com passa a la NASA quan alguna cosa no va bé.
Avui el Parlament havia d’aprovar la llei havia de regular l’1-O, però la Presidenta Forcadell l’ha posposat per la seva complexitat... Continuarem informant.

EL PERSISTENT INCIVISME
Ja sé que encara és prompte per avaluar l’impacte dels agents cívics que han de vetllar per a que la ciutadania d’Amposta compleixi les més elementals normes de civisme... Però només pel fet d’anunciar-ho hauria de tenir un efecte positiu sobre els incívics de sempre que haurien d’espantar-se ni que només fos una mica...
Però com tots aquells que sé salten la llei una vegada i una altra i una més i no les passa res, els incívics del nostre poble (el títol de ciutat sé guanya a base de demostrar que ho som) pensen que a ells no els hi passarà mai res. I si un dia els agafen i els multen es queixaran... Segur!!  Perquè això va amb la naturalesa del ser humà. No hi podem fer més.  
El que si que he vist és que hi deu d’haver una brigada d’intervenció ràpida, ja que les situacions més grosses són aniquilades ràpidament.

Un exemple. Illa de contenidors del carrer Brasil. Aquest matí, a part de les fustes que hi havia ahir, també hi havia unes bosses grosses (de les que no passen per la boca dels contenidors) Però una destacava sobre la resta: Era transparent, estava oberta i contenia tota mena de deixalles. No portava el mòbil... Al cap d’unes poques hores he tornat amb el mòbil i de la bossa transparent i de les fustes, ni rastre. En canvi les bosses negres continuaven allí. O a lo millor algú les havia reposat... 


REPARTIDORS DE PUBLICITAT
O repartidores. Per festes sembla que tinguin pressa i no s’entretenen molt. Què arriben a un bloc de pisos i el troben tancat (què és el més normal), cap problema: Ho deixen al terra o com els hi ve bé. Er això no es estrany veure’ls pels carrers tirats passats uns dies.
Així h van fer els repartidors de publicitat de l’Òptica Jordi Porta.
Menció especial també als de Vitalden que fan omís de que a la teva bústia hi posi que no vols publicitat. Ells la deixen igualment. I en aquest cas ja fa molts anys que dura.

No sé si serà el mateix repartidor o tenen l’ordre explícita de fer-ho així.