dijous, 14 de setembre del 2017

ON ESTAN LES PAPERETES?

Pixels And Impressions S L. Foto: meva. 
On estan les paperetes per a poder votar el referèndum de l’1-O? És una incògnita.
Amb el tema de les paperetes i les urnes, Generalitat i Govern Central estan jugant al gat i la rata. La prova més evident és que la setmana passada la Guardia Civil va escorcollar una impremta d’un polígon industrial de Constantí i la redacció de la revista el Vallenc buscant paperetes.
Com l’humor no ha de faltar, una impremta d’Amposta, per si de cas, va enganxar un cartell avisant el benemèrit cos de que ells no n’imprimien, tot i que puntualitzaven que perquè ningú els ho havia encarregat.  
Tot i que des del Govern de Catalunya s’assegura que per al dia 1-O hi haurà urnes i paperetes, sempre hi ha qui no ho acaba de veure-ho clar i si és independentista i pensa anar a votar, és lògic que l’envaeixi la temor de no poder-ho fer.
Com sempre hi ha qui està carregat d’enginy, es va suggerir que s’agafés la pàgina del DOGC on es va publicar la Llei del Referèndum i que es fessin còpies de la butlleta. Fins i tot el propi Jordi Turull es va apuntar al carro.
Al cap d’uns dies però, me va arribar un whatsapp on es recomanava no fer-ho, ja que d’imprimir-se de una mida o color diferent, podria ser considerada nul·la.
A veure, què ens hem begut l’enteniment o què? Davant la incertesa real de que el dia 1-O no es pugui votar per totes les circumstàncies conegudes fins avui i les que poden aparèixer fins el moment en que els col·legis electorals obrin les portes... Davant de que el resultat es pugui validar (el referèndum estarà controlat per voluntaris que si fa o no fa és el mateix que un partit de futbol l’arbitri algú d’un dels equips que juguen el partit)... Davant d’un  cens electoral obtingut ves a saber com i per qui... Davant de la manca de garanties de neutralitat i imparcialitat... Ara ens preocupem com seran les paperetes? Si els encarregats de recomptar-les de ben segur que les donaran com a bones! No crec que els importi el color ni la mida, l’important és que hagin posat la creu al quadre del .
L’avís en qüestió forma part del grup de notícies falses que solen circular a diari per les diferents xarxes socials i que, normalment, se reenvien sense posar-se a pensar si realment són verdaderes o si tenen una segona finalitat.
Posats a malpensar, fins i tot podria haver sortit d’algú que està en contra del referèndum i que estigui convençut de que l’1-O no hi haurà paperetes perquè les haurà confiscat totes la Guardia Civil, encara que sigui en el darrer moment, quan entrin als col·legis electorals.
Llavors, si els col·legis electorals no disposin de paperetes i tu tampoc ne portes, la impossibilitat de poder votar serà total.     

---

I on estan les urnes?  Si ho voleu saber, cliqueu l'enllaç: 


Del Jap al Punt Avui. 

ÚLTIMA HORA: Sembla que des dels sectors independentistes ja s'ha dit que si no hi ha paperetes que cadascú es porti la seva de casa.