dissabte, 2 de desembre del 2017

ART DE YASMINA REZA

Poques vegades podem gaudir a Amposta de la presència de tres actors com la copa d’un pi com són Pere Arquillué (la Riera), Francesc Orella (Merlí) i Lluís Villanueva (Plats bruts) Tot tres van representar l’obra Art de Yasmina Reza dirigits per Miquel Gorriz.
Art és una comèdia surrealista que manté en tot moment l’espectador pendent de l’escenari seguint amb la vista els moviments del s tres actors molt coneguts de l’escena catalana, sobre tot per les sèries que han protagonitzat a TV3.
Però què és realment Art? Jo ho tinc molt clar, una al·legat de l’independentisme! I com arribo a aquesta conclusió? Molt fàcil. Fa temps que dic que les independentistes en general si només volen veure blanc, només veuran blanc.
El veritable protagonista de l’obra és un quadre blanc d’un artista molt cotitzat (de fet el quadre costa 200.000€) Però quan dic blanc, vull dir blanc... Tot i que s’hi te’l mires bé, es poden veure unes fines traces de color... Blanc!
A part d’això fixeu-vos amb els cognoms dels actors: Arquillué, Orella i Villanueva.
Villanueva, l’únic cognom que en principi sembla no tenir el seu origen a Catalunya, és l’únic que percep algun matís més... Representa els Comuns que tot i que estan a favor del dret a decidir, no veuen en la independència l’única sortida política.
Orella és qui més clar ho té: és blanc i prou, tot i que també diu que és una merda... Seria la representació del PDeCAT o potser d’ERC) Quan diu això és perquè alguna cosa l’ha emprenyat. Potser de com ha acabat (de moment) el procés: uns a la presó, altres a l’exili i els que no estan ni a un lloc ni a l’altre passejant-se amb un llacet groc com a mostra de solidaritat amb els presos.   
I finalment Arquillué, que representaria el PSC per la inseguretat que mostra durant tota l’obra.

Potser alguns dels espectadors que van gaudir de l’obra (perquè segur que ho van fer) durant tota l’estona van veure un quadre groc. Estan en tot el seu dret. Si ell ara mateix veuen la realitat de color groc serà perquè per a ells és de color groc i punt... Per a què donar-li més voltes.