dilluns, 5 de març del 2018

SUFICIENT AMB L’1-0

Ahir el Barça havia de passar una prova de foc contra l’Atlético de Madrid. El resultat de l’encontre no seria definitiu per el desenllaç de la lliga, però s’hi apropava prou. Una victòria del Barça (com així va ser) l’allunyava a 8 punts, un marge prou ampli per a pensar que serà difícil que aquesta lliga se pugui escapar. Una victòria del Atlético en canvi, hauria significat l’apropament a 2 punts, una situació de màxim risc. I l’empat hauria deixat les coses com estaven: a 5 punts i una jornada menys.
Un 1-0 sempre és un resultat raquític, però per al Barça, ahir, va ser suficient, ja que els hi va donar els 3 punts davant del màxim rival de la lliga (el Madrid està a 15 punts i a hores d’ara res fa preveure que pugui estar lluitant pel títol a les darreres jornades)
Per al Barça, l’1-0 d’ahir és el primer d’aquesta temporada. En canvi l’Atlético n’acumula 8, tot i que els dos partits precedents al d’ahir els havia guanyat àmpliament (2-5 contra el Sevilla i 4-0 contra el Leganés) D’aquest 10 gols, la seva màxima estrella, Griezmann n’havia fet 7.
El partit d’ahir va ser un partit estrany on el Barça va crear poc perill, però l’Atlético no ne va crear pràcticament gens. Les jugades més perilloses de l’Atlético va ser un xut molt alt de Griezmann i un gol anul·lat a Gameiro per fora de joc de Diego Costa quan l’àrbitre ja tenia el xiulet a la boca per a indicar el final.
Se’m fa difícil pensar que és el que pretenia ahir el Cholo Simeone. Se pot pensar que amb un empat ja ne tenia prou i a veure-les venir... Però Messi va marcar de falta al minut 26 de la primera part i, per tant, s’esperava que l’Atlético anés a buscar l’empat. Però no na ser així....
Potser sabien que si l’Atlético se’n anava descaradament a buscar l’empat, el Barça hauria jugat a plaer i corrien el risc d’haver-los marcat més gols, com li va passar al Girona l’últim partit a casa. Devien de pensar que anirien aguantant 1-0 i a veure si en una contra feien l’empat. Però entre que no arribaven pilotes a la davantera matalassera gràcies a la pressió que feien els davanters i l’encert de la defensa, sobre tot d’un incommensurable Piqué, van fer que l’Atlético, com he dit anteriorment, pràcticament no tingués ocasions de gol.
Tot i que els jugadors del Barça van reclamar un parell de penals, no va semblar que cap dels dos ho va ser. No van deixar de ser simples contactes on els jugadors del Barça van aprofitar per deixar-se caure. Per tant, la jugada més polèmica del partit (per dir-ho d’alguna manera), va ser precisament el gol anul·lat a Gameiro.
Anit, durant uns minuts (potser menys i tot), vaig estar veient Estudio Estadio al canal Teledeporte de TVE. Hi havia un comentarista que no tenia clar que Diego Costa estigués en fora de joc, perquè la seva cama tapava la del defensa del Barça (sembla que sigui Sergi Roberto), la qual cosa, segons el seu punt de vista podria estar en línia amb el jugador del Atlético, tot i que el cos del jugador blaugrana se veu una mica més avançat, com si la seva intenció fos deixar a Costa fora de joc.
Bé, en tot cas, tret que aquell comentarista a cap lloc més (inclosa la premsa esportiva de Madrid) he llegit que estigués mal anul·lat el gol.

Això, sí, al digital de l’As, se pot veure un anàlisi que va fer un tal Nacho Tellado al Chiringuito de Jugones i que, segons ell, el gol de Messi no hauria d’haver pujar al marcador perquè la barrera estava més distància de la reglamentària... Un fet totalment insòlit segons els comentaristes habituals del programa. Us deixo amb l’enllaç per si ho voleu veure: https://as.com/videos/2018/03/05/portada/1520248425_300978.html